چرا باید مزرعههای مجاز و غیرمجاز استخراج رمزارزها جمع شوند؟
انتشار اسناد و اطلاعات مربوط به مصرف فوقالعاده برق توسط ماشینهای «رمزارز» ساز در مزرعههای بیتکوین، کمترین ابهامی در مقصر بودن کسانی که به این مزرعههای سرخ و سوزان مجوز فعالیت دادهاند باقی نگذاشت. عکسلالعمل دیرهنگام مسئولین برق کشور که مزرعههای غیرمجاز را تعطیل و مزرعههای مجوزدار را تعلیق موقت کردند، نشان داد تشخیص مردم و کسانی که انگشت اتهام را به سوی بیتکوین نشانه رفته بودند کاملاً درست بود و توجیهات مصلحتی مسئولین وزارت نیرو که سهم بیتکوین و مزرعههای رمزارزها را ناچیز اعلام میکردند، قابل پذیرش نبود.
بدون آنکه وارد جزئیات موضوع و ارائه آمار و ارقام مربوط به مصرف برق توسط ماشینهای پرمصرف کاشته شده در مزرعههای رمزارزها و مبالغ ثبت شده در قبضهای برق مصرفی آنها شویم، تاکید بر دو نکته را بسیار مهم و ضروری میدانیم؛
اول اینکه کشور ما در شرایط خاص کنونی نمیتواند مزرعه تولید رمزارز باشد، چه برای خارجیها و چه برای داخلیها. ما به لحاظ نیازی که برای توسعه دادن صنایع داریم و با توجه به وضعیت حساسی که از نظر دفاعی و ضرورت آمادهباش همیشگی داریم، نباید وارد جریان بیتکوین شویم. آنچه در هفتههای گذشته در زمینه خاموشیها پیش آمد، اگر با یک حادثه غیرمنتظره تهاجمی از ناحیه دشمن همزمان میشد، معلوم نبود چه فاجعهای به بار میآمد.
اینکه ایران ما اکنون به لحاظ تولید رمزارزها در رده سوم جهانی قرار دارد، نهتنها افتخار نیست، بلکه نشانه بیتدبیری مسئولین است. هیچچیز، حتی نیازهای مالی و سیاسی، نمیتواند این خطای راهبردی را توجیه کند. وزارت نیرو را به تنهائی مقصر نمیدانیم، مدیریت کلان اجرائی کشور باید به این سوال اساسی پاسخ بدهد که چرا چینیها در چند نقطه کشور با استفاده از برق ارزان این ملت موجب خاموشی خانههای مردم و وارد شدن خسارت همهجانبه جانی و مالی به آنان شدهاند؟
نکته دوم آنکه مسئولان باید مسائل را با مردم صادقانه در میان بگذارند. در جریان خاموشیها اولاً هر مسئولی چیزی گفت که با آنچه مسئول دیگر گفت تفاوت داشت. ثانیاً از مشکلی که بیتکوین به وجود آورده بود چیزی نگفتند و ثالثاً - که از همه مهمتر است - حالا هم که به تعبیر گزارش ۲۵ دیماه روزنامه جمهوری اسلامی معلوم شد متهم ردیف اول خاموشیها بیتکوین است، هنوز هم مسئولان حاضر نیستن
به این واقعیت اعتراف کنند! درباره مزارع رمزارزهای چینیها در چند نقطه کشور کوس رسوائی زده شده، ولی هنوز کسی یارای فاش کردن مزرعهداران خودی که از چینیها در تولید رمزارزها حریصتر هستند را ندارد.
این وضعیت، اعتبار و اعتماد مردم به مسئولین را میسوزاند. این اعتبار و اعتمادسوزی از سوختن اموال ملت در مزارع رمزارزهای چینیها خطرناکتر است. برای برگرداندن اعتماد مردم، تمام مجوزهائی که به خارجیها و داخلیها دادهاید را باطل کنید و به مردم اطمینان بدهید که منافع ملی را بر این مزرعههای سرخ ترجیح میدهید.
رامین مهمانپرست، سخنگوی پیشین وزارت خارجه طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه ایران نوشت: مقــامهـــای دولــــت امــــریکا در واپســـین روزهــای مســـئولیت خود در تلاش هستند از طریق تداوم رویکرد تحریمهای همه جانبه و طرح اتهامات اثبات نشده مبنی بر وجود رابطه میان ایران و گروههای تروریستی، آخرین ضربات خود را وارد و کاستن از بحران فزاینده میان تهران و واشنگتن را به موضوع پیچیدهتری تبدیل کنند. در تشدید وضعیت این فشار حداکثری چند نکته حائز اهمیت است. بخش مهمی از اقداماتی را که ترامپ در روزهای پایانی دولتش دنبال میکند، میتوان به شخصیت او مرتبط دانست.
شخصیت او به گونهای است که خیلی آمادگی پذیرفتن شکست را ندارد و این مسأله باعث میشود که در هر موضوعی با توسل به هر وسیلهای سعی کند به اهدافش برسد حتی اگر این هدف، منافع زودرسی داشته باشد، ولی در بلندمدت حتماً خسارات بزرگتری را وارد کند، اما برای او خیلی اهمیتی ندارد و دنبال نتایج زودرس است. مسأله دیگری که در روحیات ترامپ وجود دارد یک حالت تهاجمی، تندخویی و خودمحوری است.
این مسأله در تمام تصمیمهایی که در سطح ریاست جمهوری در این دوره چهارساله گرفت کاملاً قابل مشاهده بود، به همین دلیل هم حتی دوستان و یاران خیلی تندروی او هم بعد از مدتی نتوانستند تحمل کنند و کار به اخراج آنها از کاخ سفید کشیده شد و ترامپ به تنهایی سعی کرد نظرات خود را تحمیل کند.